Pauls verden

 
 

Min fotografering startede mens jeg var under uddannelse for flyvevåbnet i El Paso, Texas. Det var her jeg købte mit første kamera, så vidt jeg husker et Yashica 4x4 cm. LM 44 to øjet spejlreflex købt i PX’en på fort Bliss. Det var muligvis ikke det første men jeg har billeder fra den periode taget med et. Jeg kan også erindre at jeg omkring samme periode var ejer af et Minolta spionkamera, men fra det har ingen billeder overlevet til i dag.

Efterfølgende fotograferede jeg i perioden frem til starten af firserne med næsten alle typer af kameraer, lige fra et Olympus pen (det oprindelige halvformat) over 6x6 cm. til et 4x5” Arca-Swiss teknisk kamera. I tilfældig rækkefølge kan nævnes:


Rollei 35 mini kamera35 mm.

Rolleiflex to øjet spejlreflex 6x6

Minolta SRT 101 spejlreflex 35 mm.

Minolta spionkamera

Olympus pen mini kamera18x24 mm.

Zenza Bronica et øjet spejlreflex 6x6

Edixa spejlreflex 35 mm.

Pentax spejlreflex 35 mm.

Arca-Swiss teknisk kamera 4x5”

Yashica LM 44 to øjet spejlreflex 4x4 cm.


Der er sikkert flere, men det er dem jeg umiddelbart kan huske.

Endelig har jeg brugt forskellige ældre kameraer de fleste i formatet 9x12 cm. Især husker jeg et Zeis Ikon 9x12 cm. kamera fra før 1900 med en spaltelukker der gik ned til en 1/2000 del sekund i lukkertid, ret imponerende.

Samtlige disse kameraer var analoge hvorfor det naturligvis var nødvendigt med et mørkekammer, og et sådant havde jeg selvfølgelig også. Mit første forstørrelsesapparat var et Opemus der temmelig hurtigt blev afløst af et 6x6 cm. Durst med farvehoved, praktisk da multigrade papiret kom på markedet. Dette blev senere suppleret med et andet Durst, denne gang et 4x5” med et koldtlys hoved, det var totalt uegnet til farvebilleder men suverænt til sort/hvid.

velkommen til verden set gennem mine øjne

Alle billeder på disse sider er taget af mig. Jeg har ophavsretten til dem alle og vil sætte pris på at ingen af dem bliver kopieret uden min tilladelse. Jeg kan kontaktes på min email der har følgende adresse:

paul@lar-sen.dk